Casestory ved Maria Antonija Mors                                       København d. 16/ 10.2012

Når jeg kigger tilbage kan jeg stadig ikke fatte, hvordan det er lykkedes mig at komme igennem 9 måneder med så lidt søvn. Siden min søn var ganske spæd, er han om natten vågnet hver time eller hver halve time. Fra han var 4 måneder gammel sov han om dagen kun 30 minutter ad gangen. Umiddelbart ikke et rigtig godt sove barn skulle man mene. Jeg har dog hele vejen igennem nægtet at tro på holdningen om, at nogle børn har mindre behov for søvn end andre, og er derfor blevet ved med at søge hjælp. Hos både min læge og hos forskellige behandlere. Desværre uden større held. Det var først da jeg efter varme anbefalinger fra et familiemedlem fik kontakt til sundhedsplejerske Mette med speciale omkring søvn ….. at jeg endelig fik hjælp til mit problem.

Ved den første kontakt med Mette som var telefonisk oplevede jeg virkelig at blive lyttet til. Mette anerkendte uden tøven omfanget af mit problem og med stor indføling spurgte hun ind til min søns søvnrytme og til vores dagligdag generelt. Efterfølgende aftalte vi en dato for hendes besøg i mit hjem.

Det første jeg noterede mig under hendes besøg var, at hun efter at have observeret min søn i en rums tid startede med at give udtryk for alt det positive hun iagttog. ”Roserne” kom meget uventet. Selv havde jeg næsten glemt alt det som fungerede. Søvnproblematikken havde simpelthen fået lov til at fylde det hele.

Dernæst stillede hun mig igen flere spørgsmål og efter en 3 timer lagde vi i fællesskab en plan.

Ud fra mine svar og hendes iagttagelser konstaterede Mette at min søn var en smule forstoppet. Så ”første” spor var at afhjælpe forstoppelsen.Babyer som er forstoppet mister appetitten og bliver derved ikke så mætte, hvilket i sidste ende påvirker nattesøvnen. Spor nummer to handlede om dårlige vaner. Min søn skulle afprogrammeres. Han skulle lære ikke at bruge mig som søvnassociation således at han kunne falde i søvn af sig selv i sin egen seng – ikke i mine arme.

Resultatet kom hurtigt og var godt. Rigtig godt. Fra at vågne hver time eller hver halve time begyndte mig søn nu at sove 4- 6 timer i træk uden at vågne. Min søn bliver lagt i sin seng, og er nu i stand til at falde i søvn uden hjælp. Vi sidder ved siden af hans seng til han sover, men det er ham alene der gøre ”arbejdet”. Det tager ham som regel kun 10 – 15 at falde i søvn.

I den proces fik han også lært at sove længere end 30 minutter om dagen. Det krævede noget arbejde. Vi måtte hele tiden vise ham vejen.

Ved Mettes kyndige vejledning (hjemmecoaching samt 3-4 opfølgende samtaler) har jeg nu opnået at få et barn som spiser med stor appetit og som får sovet uden konstant at vågne op i løbet af aftenen og om natten. Og som i løbet af dagen også får den søvn og ro han i så høj grad har brug for. Med andre ord kan jeg med stor glæde konstatere at jeg nu har et barn i trivsel. Et harmonisk barn som i løbet af dagen har fået meget mere overskud. Sidst men ikke mindst har den hårdt prøvede alene mor også genvundet noget af sit vante overskud og balance. Jeg skylder bestemt Mette … en kæmpe tak for vores samarbejdet og kan på den baggrund kun give hende mine varmeste personlige og professionelle anbefalinger.

Anne Marie og Anders                                                                10.05.2016

Vi kan varmt anbefale Mettes rådgivning. Vi fik hjælp da vores søn var omkring 5mdr. På det tidspunkt havde vi i desperation vænnet vores søn (og os selv!) til at han kun kunne sove i en slyngevugge med jævnlig bevægelse. Og kun korte stræk dag og nat - selv under bevægelse i barnevognen vågnede han efter de klassiske 45 min. Med blot to dages varsel fandt Mette tid til at komme hjem til os. Og allerede efter få dage mærkede vi de første resultater. De hjalp bare Mettes små tips og tricks - prøv at vend ham på siden, prøv at læg ham på det tidspunkt osv. Men det mest nyttige for os var nok, at Mette hjalp os med at lægge en handlingsplan som blev justeret og udviklet ved de efterfølgende telefonsamtaler. Vi var så udmattede at vi ikke selv kunne overskue hvordan vi skulle ændre på familiens vaner. Nu havde vi en plan at støtte os op af og det gav kræfter til at prøve nye måder og ikke mindst holde ud! Der er bestemt ingen short cut, men vi har oplevet at Mettes rådgivning ledte os godt på vej i den jungle af litteratur og gode råd vi løb ind i. Der er løbende sket små forbedringer og nu han er næsten 9 mdr. er det os forældre der skal lære at sove mere end 3 timer af gangen:).